Vinegrets ir klasiku klasika, kas tuvāka vecākai paaudzei. Daudzi jaunieši šo veco, labo recepti droši vien nemaz nezina. Tādēļ vien ir vērts to publicēt, jo salāti ir ļoti, ļoti gardi.

SASTĀVDAĻAS:
• 1 iepakojums Ezerkauliņi marinētās bietes kubiņos
• 4 vidēji vārīti kartupeļi
• 2 vidēji vārīti burkāni
• 4 vidēji marinēti gurķi
• Lociņi

MĒRCEI:
• 2 ēd.k. labas olīveļļas
• 2 ēd.k. baltvīna etiķa
• Sāls un cukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA:
1. Kartupeļus un burkānus sagriež tādos pašos kubiņos kā Ezerkauliņi bietes
2. Lociņus smalki sagriež.
3. Visu liek bļodā, pievieno eļļu, etiķi, sāli un piparus un sajauc kopā salātos. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm garšām savilkties. Taisiet šos salātus vairāk, jo tie nākamajā dienā būs vēl garšīgāki.