Varam lepoties ar vietējo krēmzupas pārstāvi – krēmīgo biešu zupu. Ar pāris šķipsniņām piparu tā kļūs nedaudz pikanta, bet pašā pamatā maltītei būs maigā biešu garša, kas patīk ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Papildiniet ar kādu grauzdētu maizīti un baudiet.

SASTĀVDAĻAS:
2–4 porcijām

  • 1 iepakojums Ezerkauliņi vārītas bietes kubiņos
  • 4 kartupeļi
  • 4 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 litri buljons
  • 3 timiāna zariņi
  • malti melnie pipari
  • 40 ml saldā krējuma + pasniegšanai
  • 3 ēd.k. balzametiķa vai krēma

PAGATAVOŠANA:

  1. Burkānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek katlā ar buljonu, visu vāra 10 minūtes, tad pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus.
  2. Kamēr burkāni un kartupeļi vārās, bietes nokāš, liek sakarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas, pievieno timiāna lapiņas un caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Visu apcep, līdz biešu kubiņi apkaramelizējušies, tad pievieno katlā pārējiem dārzeņiem un turpina vārīt, līdz visi dārzeņi ļoti mīksti. Turpat katlā ar rokas blenderi visu samaļ biezeņa konsistencē.
  3. Pievieno saldo krējumu. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno vēl ūdeni. Pagaršo un pieregulē garšas. Ja zupa šķiet pārāk salda, var pievienot vēl balzametiķi skābumam.
  4. Pasniedzot katrai porcijai pārlej nedaudz saldā krējuma un balzametiķa krēma.