Kā tādu klasisku ēdienu kā kebabs padarīt interesantu? Atslēga ir piedevās un mērcē. Kā piedevu der izmēģināt Ezerkauliņi kāpostu salātus ar kurkumu. Tie lieliski papildina sulīgi samarinētu kebaba gaļiņu. Tie ir arī ļoti veselīgi, jo kurkuma ne tikai nokrāso jebko koši dzeltenā krāsā, bet tiek uzskatīta arī par dabisku antibiotiku – lielisku pretiekaisuma un antibakteriālu līdzekli.

SASTĀVDAĻAS:
4 kebabiem

  • 500 g vistas filejas (var aizstāt ar 500 g tofu)
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 tēj.k. karija
  • 1 liels tomāts
  • 1 gurķis
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 iepakojums Ezerkauliņi kāpostu salāti ar kurkumu
  • 4 tortiljas plāksnes

MĒRCEI:

  • 200 g bezpiedevu jogurta
  • Buntīte pētersīļu vai diļļu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. citronu sulas
  • 1 ēd.k. medus
  • Sāls
  • Pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Vistas fileju sagriež mazākos gabaliņos, papriku sagriež stienīšos. Visu liek sakarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu, sāli, piparus, karija pulveri un apcep, līdz gaļa gatava un paprika mīksta.
  2. Tomātu, gurķi un sarkano sīpolu sagriež ripiņās.
  3. Pagatavo mērci – bļodiņā liek visas mērces sastāvdaļas, zaļumus smalki sakapā, visu samaisa kopā.
  4. Uz tortiljas plāksnes liek vistas filejas un paprikas gabaliņus, pāri kārto tomātu, gurķu un sarkano sīpolu ripiņas, virsū dāsni liek kāpostu salātus ar kurkumu, pārlej ar mērci, satin un pasniedz.