Ārā vasariņa, un noteikti nav jāstāv visa diena pie plīts, lai iepriecinātu ģimeni ar gardu maltīti. Lieciet strādāt cepeškrāsnij, bet salātiem izmantojiet gardos Ezerkauliņi produktus.

SASTĀVDAĻAS:

  • katram ēdājam 1 vistas šķiņķītis
  • 1 kg jauno kartupelīšu
  • Ezerkauliņi burkānu salāti ar ķirbju sēklām
  • olīveļļa cepšanai
  • 4 ēd.k. sojas mērces
  • 1 citrons
  • 1 ēd.k. medus
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1–2 rozmarīna zariņi
  • 1 ķiploks

PAGATAVOŠANA:

  1. Vispirms nedaudz iemarinē gaļu. Bļodā liek šķiņķīšus, pievieno sojas mērci, nedaudz eļļas, citronu sulu, medu, sāli un piparus. Visu samasē kopā un atstāj uz 15 minūtēm garšām sajaukties.
  2. Kartupeļus nomazgā un nosusina. Liek pannā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sakapātu rozmarīnu un sāli. Sajauc kārtīgi kopā.
  3. Pa vidu starp kartupeļiem liek vistas šķiņķīšus, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, un krāsnī iekšā. Vien 30–40 minūtes 200 ºC temperatūrā, un maltīte gatava. Pasniedziet to ar sulīgajiem burkānu salātiem.