Ārā vasariņa, un noteikti nav jāstāv visa diena pie plīts, lai iepriecinātu ģimeni ar gardu maltīti. Lieciet strādāt cepeškrāsnij, bet salātiem izmantojiet gardos Ezerkauliņi produktus.
SASTĀVDAĻAS:
- katram ēdājam 1 vistas šķiņķītis
- 1 kg jauno kartupelīšu
- Ezerkauliņi burkānu salāti ar ķirbju sēklām
- olīveļļa cepšanai
- 4 ēd.k. sojas mērces
- 1 citrons
- 1 ēd.k. medus
- sāls un pipari pēc garšas
- 1–2 rozmarīna zariņi
- 1 ķiploks
PAGATAVOŠANA:
- Vispirms nedaudz iemarinē gaļu. Bļodā liek šķiņķīšus, pievieno sojas mērci, nedaudz eļļas, citronu sulu, medu, sāli un piparus. Visu samasē kopā un atstāj uz 15 minūtēm garšām sajaukties.
- Kartupeļus nomazgā un nosusina. Liek pannā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sakapātu rozmarīnu un sāli. Sajauc kārtīgi kopā.
- Pa vidu starp kartupeļiem liek vistas šķiņķīšus, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, un krāsnī iekšā. Vien 30–40 minūtes 200 ºC temperatūrā, un maltīte gatava. Pasniedziet to ar sulīgajiem burkānu salātiem.