Kartupeļu pankūkām ne vienmēr ir jābūt mazām. Tā var būt pa visu pannu un ne tikai no kartupeļiem. Ezerkauliņi burkānu salāti ar ķirbju sēkliņām, pievienoti rīvētiem kartupeļiem, noteikti pretendē uz izcilu vakariņu vai pusdienu ēdienu.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 iepakojums Ezerkauliņi burkānu salāti ar ķirbju sēklām
  • 2 lieli vai 4 vidēji kartupeļi
  • 2 ēd.k. miltu
  • 2 olas
  • Olīveļļa cepšanai
  • Mikrozaļumi pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež lieko šķidrumu. Burkāniem iepakojumā arī nospiež lieko šķidrumu.
  2. Bļodā sajauc kopā kartupeļus, divas trešdaļas iepakojuma burkānu ar ķirbju sēklām un miltus.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Kartupeļu un burkānu masu izklāj pa visu pannu vienmērīgā kārtiņā aptuveni 1 cm biezumā. Cep no vienas puses 5 minūtes, pannai uzliekot vāku, pēc tam no otras puses jau bez vāka. Ja ir divas pannas, var cept uzreiz abas porcijas.
  4. Kad pankūkas gatavas, tās liek uz servējamiem šķīvjiem un turpat pannā uzcep 2 vēršacis.
  5. Visu rotā ar nedaudz sēkliņām un mikrozaļumiem. Klāt var pasniegt atlikušo trešdaļu burkānu salātu.