Pēdējo gadu modes ēdiens – poke bļoda. Iespējas garšu un tekstūru kombinācijām te ir bezgalīgas – svaigi un marinēti dārzeņi, tofu, pākšaugi, gaļa vai zivis. Kaut kam no visa šī klāsta ir jābūt arī pikantam. Kāpēc gan tie nevarētu būt Ezerkauliņi burkānu salāti korejiešu gaumē.

SASTĀVDAĻAS:
2 porcijām

  • 150 g suši rīsu
  • 50 ml rīsu etiķa
  • 1 nori lapa
  • 1 iepakojums Ezerkauliņi burkānu korejiešu gaumē
  • 4 redīsi
  • 1/2 garā gurķa
  • 200 g cietā tofu
  • sojas mērce
  • 1 ēd.k. medus
  • Sāls, pipari
  • Sezama sēkliņas
  • 1 avokado
  • 2 ēd.k. marinēta ingvera

PAGATAVOŠANA:

  1. Suši rīsus pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma, izvārītiem rīsiem pievieno rīsu etiķi un ļauj atdzist.
  2. Tofu sagriež 1 x 1 cm lielos kubiņos, liek uz sakarsētas pannas un apcep nelielā eļļas daudzumā vienmērīgi brūnus no visām pusēm. Kad gabaliņi apbrūnējuši, pievieno sojas mērci, medu, sāli un piparus. Vēl nedaudz pacep, lai gabaliņi apkaramelizējas.
  3. Redīsus sagriež ripiņās, gurķus – stienīšos, avokado sagriež uz pusēm un šķēlēs, nori lapu ar šķērēm sagriež salmiņos.
  4. Pagatavo poke bļodu. Vidū liek pagatavotos rīsus, apkārt kārto visas pārējās sastāvdaļas – korejiešu burkānus, tofu gabaliņus, redīsa ripiņas, gurķi, avokado, marinēto ingveru un nori lapu. Visu pārber ar sezama sēkliņām. Sojas mērci ielej mazā trauciņā un pasniedz kopā ar poke bļodu.