Šādu tarti Tu vēl nebūsi mēģinājis. Ēd karstu vai aukstu, garda būs abējādi.

SASTĀVDAĻAS:

MĪKLAI:

  • 100 g sviesta + ½ tēj.k. veidnes ietaukošanai
  • 150 g pilngraudu miltu
  • ½ tēj.k. sāls
  • 1 tēj.k. medus
  • 1 ola

PILDĪJUMAM:

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 2 olas
  • buntīte diļļu
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 1 ēd.k. ar kaudzi kartupeļu cietes
  • ½ iepakojuma Ezerkauliņi bietes balzamiko marinādē
  • sāls un cukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  1. Vispirms pagatavo mīklu. Mīkstam sviestam pievieno miltus, sāli un medu, un ar pirkstiem saveido drupačas. Tad pievieno olu un izmaisa viendabīgu mīklu. Ir labi mīklu vismaz uz 30 minūtēm ieliekt aukstumā.
  2. Tartes veidni ietauko ar sviesta pikucīti, mīklu izrullē maksimāli plāni un ieklāj tartes veidnē. Mīklu sadursta ar dakšu viscaur formai un liek cepties 200 ºC temperatūrā apmēram 15 minūtes.
  3. Tikmēr pagatavo pildījumu. Sakapā dilles. Bļodā liek biezpienu, dilles, krējumu un olas, un visu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. Visbeidzot ar karoti iemaisa kartupeļu cieti.
  4. Pildījumu lej veidnē ar mīklas pamatni. Virsū skaisti izkārto biešu gabaliņus un liek atpakaļ krāsnī uz vēl vismaz 30 minūtēm. Tarte ir gatava, kad kociņš, to iedurot pildījumā, iznāk ārā sauss un viss pildījums ir sarecējis.