Katrā ģimenē ir sava kotlešu recepte, jo diez vai ir daudz cilvēku, kas nemīl kotletes.
Pasniedziet tās vasarā ar Ezerkauliņi kāpostu salātiem ar burkāniem. Sulīgi, saldeni un tik labi iet kopā. Ja gribas krēmīgāk, var atjaukt ar krējumu, ja svaigāk – pasniegt tāpat.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g maltas cūkgaļas vai vienādās daļās liellopu gaļas un cūkgaļas
  • 1 ola
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls un pipari pēc garšas
  • Ezerkauliņi kāpostu salāti ar burkāniem

PAGATAVOŠANA:

  1. Sagatavo kotlešu masu. Malto gaļu liek bļodā, pievieno olu, krējumu, smalki sakapātus ķiplokus, sāli un piparus. Ūdenī izmērcētai maizītei nospiež lieko šķidrumu un iedrupina bļodā pie pārējām sastāvdaļām. Visu samīca kopā viendabīgā masā.
  2. No gaļas masas veido valrieksta lieluma bumbiņas, ko cep sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm brūnas.
  3. Pasniedz ar svaigu kāpostu salātiem tāpat vai tos sajaucot ar krējumu. Kāpostiem jau ir klāt cukurs un sāls, tādēļ nekādas papildu garšas nav jāpievieno.