Kraukšķīga un ļoti sulīga burgera kotlete, mīksta un maiga bulciņa un sulīgi kāpostu un burkānu salāti. Labam burgeram nevajag daudz, ja sastāvdaļas ir tik kvalitatīvas.

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g vistas filejas
  • 1 ēd.k. sinepju
  • 2 ēd.k. majonēzes
  • 6 ēd.k. Ezerkauliņi kāpostu salāti ar burkāniem
  • 2 svaigas salātlapas
  • 2 ēd.k. saldās čili mērces (pēc izvēles)
  • 1 tēj.k. sviesta
  • ½ tēj.k. Kajennas piparu
  • Sāls pēc garšas
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 4–5 ēd.k. rīvmaizes
  • 4–5 ēd.k. kviešu miltu
  • 1 ola
  • 2 burgemaizes

PAGATAVOŠANA:

  1. Filejas izklapē un sagriež pēc iespējas smalkāk līdz rupja maluma maltās gaļas konsistencei. Visu liek bļodā, pievieno sinepes, majonēzi, sāli un Kajennas piparus. Visu samīca kopā ķepīgā masā.
  2. Vienā bļodiņā sakuļ olu, otrā ber rīvmaizi, trešajā ber miltus. No gaļas veido saujas lieluma kotletītes. Vispirms tās apviļā miltos, tad olā, pēc tam rīvmaizē. Cep uz sakarsētas pannas olīveļļā no abām pusēm zeltainas.
  3. Atsevišķā bļodiņā sagatavo salātus. Kāpostus ar burkāniem sajauc kopā ar krējumu. Garšvielas un sāli nepievieno, jo salāti jau ir gana gardi.
  4. Burgermaizes pārgriež uz pusēm, iekšpuses apziež ar sviestu un apcep uz pannas zeltainas.
  5. Kārto burgeri. Uz apakšējās maizītes uzsmērē 1 tējkaroti saldās čili mērces, tad liek salātlapu, salātus, kotleti, salātus, atlikušo mērci, un visu noslēdz ar augšējo bulciņu.