Dārzeņus ir ieteicams iekļaut visās ēdienreizēs, bet bieži vien mums pietrūkst ideju, kā to izdarīt.
Tādēļ šoreiz varbūt lieksies neparasti, bet šis ir lielisks piemērs, kā tāds dārzenis kā biete var būt kā mērce tik populārajai pastai. Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g pastas
- 1 iepakojums Ezerkauliņi vārītu biešu kubiņos
- 200 g fetas siera
- 1 daiviņa ķiploka
- 3 ēd.k. eļļas
- 2 ēd.k. medus
- 2–3 ēd.k. balzametiķa
- melnais sezams pasniegšanai
- lociņi pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:
- Pastu novāra līdz al dente konsistencei pēc instrukcijas uz iepakojuma.
- Bietes liek blendera krūzē kopā ar 150 g fetas siera, ¼ atstājot pasniegšanai. Turpat pievieno ķiploka daiviņu, medu, balzametiķi un eļļu. Visu sablendē viendabīgā konsistencē. Ja blenderim ir par grūtu, pievieno mazliet ūdens. Pagaršo un noregulē garšu ar sāli un/vai medu.
- Biešu mērci lej katliņā un uzsilda, tad sajauc kopā ar pastu un pasniedz, pārkaisītu ar svaigiem lociņiem, drupinātu atlikto fetas sieru un melno sezamu.