Šī recepte ir ļoti veselīga. Ja esat kārumnieks, tad brīdī, kad roka sniedzas pēc konfektēm, saņemieties un ejiet uz virtuvi izcept šos mafinus. Tikai labie ogļhidrāti, vērtīgās bietes un mellenes. Brīnišķīga krāsa un sulīgs, sulīgs iznākums.

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 ml vārītas rīvētas Ezerkauliņi bietes
  • 250 ml piena
  • 1 ola
  • 80 ml neitrālas eļļas
  • 250 ml pilngraudu kviešu miltu
  • 250 ml pilngraudu auzu pārslu
  • 1 tēj.k. kanēļa
  • 1 ēd.k. vaniļas cukura
  • 125 ml brūnā cukura
  • 10 g cepamā pulvera
  • 250 ml melleņu (var būt arī saldētas)

PAGATAVOŠANA:

  1. Lielākā bļodā sakuļ kopā slapjās sastāvdaļas – olu, eļļu un bietes.
  2. Citā bļodā samaisa kopā sausās sastāvdaļas – miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un kanēli.
  3. Sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām un sajauc viendabīgu mīklu.
  4. Beigās pievieno un iemaisa ogas.
  5. Mafinu pannā liek mafinu papīra formiņas, ko līdz 2/3 piepilda ar mīklu.
  6. Cep 200 ºC temperatūrā apmēram 20–25 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Ja tas iznāk ārā sauss, mafini ir gatavi.