Sautējums, kas garšos ikvienam, kam cieņā īstena Latvijas garša.
Ziemas vakariem tik piestāvošs – silts, krāsains un sātīgs.
SASTĀVDAĻAS:
- 5 palieli kartupeļi
- 2 burkāni
- ½ baklažāna
- 1 sarkanā paprika
- 7 īsās mednieku desiņas
- 4 ēdamkarotes Ezerkauliņi štovēto kāpostu ar burkāniem
- 1 litrs dārzeņu buljona
PAGATAVOŠANA:
- Nomizo un vienādos gabaliņos sagriež kartupeļus un burkānus, tāpat sagriež bez mizošanas arī baklažānu un sarkano papriku.
- Dārzeņus liek sautēties buljonā, sautē, līdz dārzeņi palikuši mīksti.
- Pamazām pievieno arī štovētos kāpostus.
- Mednieku desiņām veic nelielus iegriezumus, pievieno tās sautējumam, ik pa laikam apmaisot, ļauj garšām nedaudz savilkties kopā.