Ja Ezerkauliņi ir izaudzējuši krāsainus burkānus, tad tie ir jāizmanto. Dzelteni, lillā, tumši sarkani un, protams, oranži.
Visas varavīksnes krāsas, sajauktas kopā ar spilgti zaļiem zaļumiem, izskatās lieliski un garšo tikpat labi.
SASTĀVDAĻAS:
- 3 dažādu krāsu Ezerkauliņi burkānu
- 2 ēd.k. sakapātu lociņu vai svaigas kinzas
- grauzdētas sezama sēkliņas pasniegšanai
MĒRCEI:
- 3 ēd.k. rīsu etiķa
- 2 ēd.k. sezama eļļas
- 1,5 ēd.k. gaišās sojas mērces
- 1 tēj.k. siračas mērces
- 1 tēj.k. brūnā cukura vai medus
- 2 cm gabaliņš svaiga ingvera
- 1 daiviņa ķiploka
PAGATAVOŠANA:
- Burkānus nomizo un sarīvē strēmelītēs. Visu liek palielā bļodā, lai var viegli apmaisīt.
- Sagatavo mērci. Ingveru un ķiploka daiviņu nomizo un sarīvē, liek bļodiņā. Turpat pievieno etiķi, eļļu, abas mērces un cukuru vai medu, un visu ar dakšiņu sakuļ kopā.
- Mērci pārlej pāri salātiem, un visu sacilā kopā. Salāti ir gardi pasniegšanai uzreiz, bet tos var arī uzglabāt kādu dienu ledusskapī.