Lai parastie frī kartupeļi šoreiz atpūšas, laiks galdā celt un cienāt visus ar garšīgajiem pastinaka frī.
Tie būs kā lieliska uzkoda vai piedeva maltītei.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg pastinaku
- 1 tēj.k. olīveļļas vai vīnogu kauliņu eļļas
- 2 svaigi timiāna zariņi
- ½ tēj.k. ķiploku pulvera
- ½ tēj.k. sāls
- ¼ tēj.k. piparu
MĒRCEI:
- 3 ēd.k. majonēzes
- ½ ēd.k. sarkanās paprikas pulvera
- ¼ ēd.k. ķiploku pulvera vai neliela sasmalcināta ķiploka daiviņa
PAGATAVOŠANA:
- Pastinaku nomizo, sagriež aptuveni pirksta izmēra salmiņos, noskalo un nedaudz nosusina.
- Frī salmiņus apviļā eļļā un garšvielās – sālī, piparos, timiānā.
- Karstumizturīgā pannā ieklāj foliju, izber pastinaka frī, liek krāsnī un cep 220 ºC temperatūrā 25–30 minūtes vai līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
- Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, līdz izveidojusies viendabīgas krāsas un konsistences masa.