Lai parastie frī kartupeļi šoreiz atpūšas, laiks galdā celt un cienāt visus ar garšīgajiem pastinaka frī.
Tie būs kā lieliska uzkoda vai piedeva maltītei.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg pastinaku
  • 1 tēj.k. olīveļļas vai vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 svaigi timiāna zariņi
  • ½ tēj.k. ķiploku pulvera
  • ½ tēj.k. sāls
  • ¼ tēj.k. piparu

MĒRCEI:

  • 3 ēd.k. majonēzes
  • ½ ēd.k. sarkanās paprikas pulvera
  • ¼ ēd.k. ķiploku pulvera vai neliela sasmalcināta ķiploka daiviņa

PAGATAVOŠANA:

  1. Pastinaku nomizo, sagriež aptuveni pirksta izmēra salmiņos, noskalo un nedaudz nosusina.
  2. Frī salmiņus apviļā eļļā un garšvielās – sālī, piparos, timiānā.
  3. Karstumizturīgā pannā ieklāj foliju, izber pastinaka frī, liek krāsnī un cep 220 ºC temperatūrā 25–30 minūtes vai līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  4. Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, līdz izveidojusies viendabīgas krāsas un konsistences masa.