Pastinaks nav tik populārs dārzenis Latvijā kā kartupelis vai burkāns. Tāpēc tas ir jālabo, jo pastinaks ir ļoti vērtīgs dārzenis.
Pareizi pagatavojot, atklājas tā vienreizīgā garša un patīkamā smarža.
Šoreiz baudīsim pastinaku svaigā veidā salātos.

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 Ezerkauliņi pastinaki
  • 2 āboli
  • buntīte pētersīļu

MĒRCEI:

  • sula no ½ apelsīna un ¼ citrona
  • 3 ēd.k. labas olīveļļas
  • 1 tēj.k. sinepju
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Pastinakus nomizo un sarīvē strēmelītēs. Liek tik lielā bļodā, lai ir ērti visu sacilāt kopā ar mērci.
  2. Ābolus ar visu mizu sagriež plānās šķēlītēs un pievieno pastinakiem bļodā.
  3. Pētersīļus smalki sakapā un arī liek bļodā.
  4. Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
  5. Mērci pārlej pāri salātiem, un visu sacilā kopā. Pasniedz uzreiz, bet salāti garšos lieliski arī pēc pāris stundām.