Vienkārši pagatavojams, bet ļoti gards ēdiens. Brīnišķīgs gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 iepakojums Ezerkauliņi vārītu biešu
  • 2–3 burkāni
  • 2 pastinaki
  • 3 ķiploku galviņas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • eļļa

MĒRCEI:

  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 bunte lociņu
  • 1 bunte pētersīļu
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

  1. Bietes izņem no iepakojuma, sagriež daivās un kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  2. Burkānus un pastinakus nomizo un kārto uz pannas blakus bietēm.
  3. Ķiploku galviņas horizontāli pārgriež uz pusēm un liek uz pannas starp pārējiem dārzeņiem. Visu pārkaisa ar sāli, rozmarīna lapiņām un apslaka ar olīveļļu.
  4. Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz 40 minūtēm.
  5. Tikmēr pagatavo mērci. Virtuves kombainā liek visas sastāvdaļas un sablendē viendabīgā mērcē. Ja nav virtuves kombaina, tad zaļumus ļoti smalki sakapā un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.
  6. Krāsnī ceptos dārzeņus pasniedz ar zaļumu mērci.