Vienkārši pagatavojams, bet ļoti gards ēdiens. Brīnišķīgs gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 iepakojums Ezerkauliņi vārītu biešu
- 2–3 burkāni
- 2 pastinaki
- 3 ķiploku galviņas
- 2 rozmarīna zariņi
- eļļa
MĒRCEI:
- 3 ēdamkarotes krējuma
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 bunte lociņu
- 1 bunte pētersīļu
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Bietes izņem no iepakojuma, sagriež daivās un kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Burkānus un pastinakus nomizo un kārto uz pannas blakus bietēm.
- Ķiploku galviņas horizontāli pārgriež uz pusēm un liek uz pannas starp pārējiem dārzeņiem. Visu pārkaisa ar sāli, rozmarīna lapiņām un apslaka ar olīveļļu.
- Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz 40 minūtēm.
- Tikmēr pagatavo mērci. Virtuves kombainā liek visas sastāvdaļas un sablendē viendabīgā mērcē. Ja nav virtuves kombaina, tad zaļumus ļoti smalki sakapā un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.
- Krāsnī ceptos dārzeņus pasniedz ar zaļumu mērci.