Tuvojoties Lieldienām, aktuāls ir olu krāsošanas jautājums. Ierasta lieta ir krāsot olu čaumalas, bet kā būtu, ja iekrāsotu arī pašas oliņas? Piedāvājam krāsainu recepti, jo ierasti baltās olu laiviņas šoreiz būs lillā, bet pildījums – zaļš.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 iepakojums Ezerkauliņi vārītu biešu
- 10 cieti novārītas olas
- 2 ēdamkarotes majonēzes vai grieķu jogurta
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 100 g spinātu
- 3–4 lociņi dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
- Atsevišķā traukā bietēm nolej sulu. Bietes sarīvē un pievieno sulai. Pievieno nedaudz ūdens, aptuveni 100 ml.
- Olas rūpīgi nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumus. Tos liek atsevišķā bļodiņā. Olu baltumus saliek bļodiņā ar rīvētajām bietēm tā, lai visas olu pusītes ir apklātas, un atstāj ledusskapī vismaz uz 2 h, bet vislabāk uz nakti.
- Tikmēr olu baltumu pusītes liek traukā ar bietēm un atstāj vismaz uz 2 stundām, vislabāk nakti, ledusskapī.
- Noblanšē spinātus. Katliņā ielej pavisam nedaudz ūdens, ieber spinātus, pavāra 2–3 minūtes. Pēc vārīšanas spinātus uzreiz liek ledaini aukstā ūdenī.
- Bļodiņā ar olu dzeltenumiem pievieno blanšētos spinātus, majonēzi vai grieķu jogurtu un sablendē viendabīgā masā.
- Zaļo masu liek dekorēšanas tūtā un piepilda olu baltumu pusītes ar kaudzīti pilnas. Dekorē ar lociņiem.