Kad kādu laiku baudīta jauno šī pavasara gurķu raža, garšas kārpiņas sāk pieprasīt gurķu variācijas. Kas gan var būt labāks pie pirmā pavasara grila kā ātri iemarinēti, mazsālīti gurķīši. Te būs ideja, kā pie tādiem tikt nieka pāris stundu laikā.
SASTĀVDAĻAS:
- 10–15 īsie gurķi
- buntīte diļļu ar visiem kātiem
- 2–3 daiviņas ķiploku
- 1 litrs gāzēta minerālūdens
- 3 ēdamkarotes sāls
- 7 pilieni Tabasco mērces (pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
PAGATAVOŠANA:
- Lielā burkā vai bļodā liek gurķus. Ja grib ātrāku rezultātu, tos var pārgriezt gareniski uz pusēm vai četrās daļās.
- Gurķiem pievieno rupji sakapātas dilles un nomizotas ķiploku daiviņas.
- Gāzētā minerālūdenī iemaisa visas pārējās sastāvdaļas un pārlej gurķiem. Atstāj uz 2 stundām garšām savilkties un pasniedz.