Auksto zupu var gatavot gan no marinētām bietēm, gan vienkārši novārītām bietēm.
Šoreiz kārojas ko pikantāku, tādēļ gatavojām no Ezerkauliņi marinētajām bietēm, kas sagrieztas glītos kubiņos. Visas pārējās sastāvdaļas piemērojām un arī griezām kubiņos, gluži kā rosolu.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 iepakojums Ezerkauliņi marinēto biešu
- 2 īsie vai 1 garais gurķis
- 10 redīsi
- 10 novārīti mini kartupeļi vai 2 vidēji kartupeļi
- 5 cieti novārītas olas
- 1 ēdamkarote sinepju
- sāls un pipari pēc garšas
- buntīte diļļu
- buntīte lociņu
- 1 litrs kefīra
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus, redīsus un olas sagriež kubiņos. Izmēra paraugs ir jau sagrieztās bietes. Dilles sakapā.
- Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sinepes, sāli, piparus un pārlej ar kefīru. Pagaršo un noregulē garšu.
- Kartupeļus apcep uz pannas sviestā un pievieno zupai. Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar lociņiem.
- Klāt labi garšos kārtīga rupjmaizes šķēle.