Kiša tradīcija nāk no Francijas, kur mīl dažāda veida pīrāgus. Pīrāgs ir ērts veids, kā ātri un vienkārši pabarot veselu ģimeni un, ja kāds gabaliņš palicis pāri, paņemt nākamajā dienā līdzi uz darbu pusdienām.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 iepakojums Ezerkauliņi burkānu salātu ar ķirbju sēklām
  • 1 iepakojums kārtainās mīklas bez rauga
  • 5 olas
  • 150 g rīvēta Čedaras siera
  • 150 g bekona
  • 100 ml piena
  • lociņi pasniegšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Kārtaino mīklu ieklāj veidnē un sadursta ar dakšu. Liek cepties pirms pildījuma, cep aptuveni 10–15 minūtes, kamēr maliņas jau paliek nedaudz zeltainas.
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas ar pienu, pievieno smalki sakapātu bekonu, rīvēto sieru un aptuveni trešdaļu no Ezerkauliņi burkānu salātu iepakojuma. Pirms tam vēlams lieko šķidrumu noliet.
  3. Visu samaisa kopā, lej pusizceptajā mīklas formā un cep gatavu vēl aptuveni 30 minūtes.
  4. Gatavu pārkaisa ar lociņiem. Pasniedz ar atlikušajiem burkānu salātiem.