Project Description

Vārīti pelēkie zirņi

Pelēkie zirņi  ir vērtīgs pārtikas produkts.
Zirņos ir daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu un pat neliela zirņu porcija var mūs nodrošināt ar nepieciešamo šķiedrvielu dienas devu. Tas ir vērtīgs augu izcelsmes olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.
Vārītus pelēkos zirņus var izmantot kā sastāvdaļu dažādos sautējumos  un biezeņzupās, pievienot sacepumiem un plācenīšiem. No tiem var gatavot pastēti un smēriņu sviestmaizēm  līdzīgu kā mūsdienās populāro humusu.

Neto svars: 500g

Sastāvs: Pelēkie zirņi, sāls

Produkta uzturvērtība 100g:

Enerģētiskā vērtība 568 kJ / 134 kcal
Tauki 0.67 g
tostarp piesātinātās taukskābes 0.19 g
Ogļhidrāti 21.6 g
tostarp cukuri 1.1 g
Šķiedrvielas 8.0 g
Olbaltumvielas 10.8 g
Sāls 0.45 g

Uzglabāšana: +1 .. +25 °C

Izcelsmes valsts: Latvija