Project Description
Vārīti pelēkie zirņi
Pelēkie zirņi ir vērtīgs pārtikas produkts.
Zirņos ir daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu un pat neliela zirņu porcija var mūs nodrošināt ar nepieciešamo šķiedrvielu dienas devu. Tas ir vērtīgs augu izcelsmes olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.
Vārītus pelēkos zirņus var izmantot kā sastāvdaļu dažādos sautējumos un biezeņzupās, pievienot sacepumiem un plācenīšiem. No tiem var gatavot pastēti un smēriņu sviestmaizēm līdzīgu kā mūsdienās populāro humusu.
Neto svars: 500g
Sastāvs: Pelēkie zirņi, sāls
Produkta uzturvērtība 100g:
Enerģētiskā vērtība | 568 kJ / 134 kcal |
Tauki | 0.67 g |
tostarp piesātinātās taukskābes 0.19 g | |
Ogļhidrāti | 21.6 g |
tostarp cukuri 1.1 g | |
Šķiedrvielas | 8.0 g |
Olbaltumvielas | 10.8 g |
Sāls | 0.45 g |
Uzglabāšana: +1 .. +25 °C
Izcelsmes valsts: Latvija