Project Description

Pētersīļu sakne

Pētersīļu sakne ir burkāna un pastinaka radinieks un pēc formas arī līdzinās tiem, taču smarža ir tik spēcīga un atšķirīga, ka viņu nevar sajaukt ne ar pastinaku, ne burkānu. Pētersīļu saknes smarža ir tāda pati kā pētersīļu lapām.  Pētersīļu sakni lieto, lai ēdienam piešķirtu patīkamo pētersīļu aromātu. Turklāt saknei aromāts ir daudz noturīgāks kā lapām  un termiskās apstrādes laikā neizgaist.

Pētersīļu saknes enerģētiskā vērtība līdzīga kā kartupeļiem un pastinakiem.

Pētersīļu sakni var lietot svaigu, vārītu vai ceptu. Pētersīļu sakne ļoti labi papildinās jebkuras dārzeņu zupas vai sautējuma garšu. Neaizvietojama krēmzupās, jo maisījumā ar burkāniem, seleriju un ķirbi dod neatkārtojamu garšas un aromātu buķeti.

Izcelsmes valsts: Latvija