Lillā pildītās oliņas
Tuvojoties Lieldienām, aktuāls ir olu krāsošanas jautājums. Ierasta lieta ir krāsot olu čaumalas, bet kā būtu, ja iekrāsotu arī pašas oliņas? Piedāvājam krāsainu recepti, jo ierasti baltās olu laiviņas šoreiz būs lillā, bet pildījums – zaļš.
Pastinaku un burkānu svētku salāti
Viegli pagatavojami, gardi un kraukšķīgi salāti. Rīvētie pastinaki, burkāni un āboli radīs kraukšķīgumu, savukārt rieksti un rozīnes piedos pikantu un patīkamu garšu.
Krāsnī cepti sakņu dārzeņi
Vienkārši pagatavojams, bet ļoti gards ēdiens. Brīnišķīgs gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem.
Gurķmaizītes ar lociņiem
Sulīgi lociņi lieliski papildinās gardu gurķmaizīti. Klasiska uzkoda, kuru grūti pārspēt.
Biešu humoss
Humoss ir veselīga pastēte, garšīgs smēriņš, varbūt pat tāds kā sviestiņš. Mūsu – latviešu garšas kārpiņām pie tā ir jāpierod, jo turku zirņi nav mūsu platuma grādu garša un arī humosam raksturīgā garša, ko piešķir kumīns un sezama eļļa, ne tik.
Pastinaka frī
Lai parastie frī kartupeļi šoreiz atpūšas, laiks galdā celt un cienāt visus ar garšīgajiem pastinaka frī. Tie būs kā lieliska uzkoda vai piedeva maltītei.